Michel Bras

Francouzský šéfkuchař vede se svým synem hotel a restauraci v Laguiole, Aveyron. Restaurace získala od roku 1999 tři michelinské hvězdy.
Ačkoliv se Bras nikdy nevzdal kuchyně z oblasti Lou Mazuc, ani se neučil jinde, studoval s nadšením kulinářskou literaturu, filozofii a fotografii. Odjakživa vaří a tvoří na základě své intuice.
Kromě kulinářských aktivit, vydal Bras několik knih, včetně známé kuchařky Essential Cuisine v roce 2002. Ve stejném roce otevřel Bras v japonském Windsor Hotelu Toya v Hokkaidu stejnojmennou restauraci a navrhl sérii nožů pro japonského výrobce KAI, které se prodávají od roku 2005. „Existuje silné pouto, které svazuje lidi s jejich rodnými zeměmi, dobře známými krajinami či prameny, procházejícími skrze louky a vesničky, které jsou zasazeny v dutinách nehybných skal nebo obklopeny buky vzpomínající na časy dávno minulé. Náš dům, zde na Suquetu, je obýván tichem, koupe se ve světle a živí jej neměnné, neustále se opakující roční období. Jsme obdařeni úžasným spojením se vším okolo. A takto začal vznikat set (de sept). Kolekce je ovocem spolupráce s belgickým umělcem Roos van de Veldem: čistý kov, organické linie a sedm zářivých barev duhy daly vzniknout kolekci talířů, podnosů a sklenic. Všechny prvky propojeny jako nádherný květ dodávají společně sdílenému jídlu harmonii. Chuť na zázrak nikdy nepřestane růst," prohlásil.

 


Název produktu Kód produktu Cena s DPH Akce

Mísa malá

B9711102 589,00 Kč

Mísa velká

B9711103 829,00 Kč

Polévková mísa

B9711104 1 189,00 Kč